RepRap/bg

From RepRap
Jump to: navigation, search


За проекта | Развитие | Общество | РепРап Машини | Ресурси

Добре дошли в RepRap.org

<videoflash type="vimeo" align="right">5202148</videoflash>


RepRap е първата в историята на човечеството самопроизвеждаща и репликираща се машина.

RepRap представлява свободен настолен 3Д принтер, който принтира пластмасови обекти. Много от частите на RepRap са направени от пластмаса, което означава че RepRap може да се самовъзпроизвежда като принтира собствените си части. Всеки може да ги сглоби стига да има време, желание и ресурси. Щом притежавате RepRap, вие ще можете да произвеждате всякакви полезни неща, или да създадете нов RepRap за ваш приятел...


RepRap е самовъзпроизвеждаща се машина, която е свободно достъпна и е в полза на всички. Ние използваме 3D печат (3D Printing) за да постигнем това, но ако имате други технологии, които могат сами да се репиликират и искате да ги направите свободно достъпни за всички, то тогава това място е също за вас.

Reprap.org е обществен проект , което означава, че сте свободни да правите модификации на повечето страници на този сайт, или още по-добре, да правите нови, свои страници. Нашият портал и страницата за ново развитие предлагат повече информация за това как да се включите в това начинание. Използвайте линковете долу вляво за да опознаете съдържанието на сайта. Ще намерите и съдържание преведено на други езици.

RepRap беше първият евтин 3д принтер, а проекта RepRap беше този, които започна модерната 3Д революция. Този принтер е най-популярният измежду глобалното Maker Общество.

3D-printing-user-chart-bg.png
Източник: Moilanen, J. & Vadén, T.: Manufacturing in motion: first survey on the 3D printing community, Statistical Studies of Peer Production.


Семейство което използва един RepRap за да принтира 20 домашни продукта в една година (около 0.02% всички продукти) може да очаква спестявания от $300 до $2000:

"...неизбежния извод от това проучване е, че RepRap е икономически привлекателна инвестиция за едно среднo Американско домакинство."

Източник: B.T. Wittbrodt et al., Life-cycle economic analysis of distributed manufacturing with open-source 3-D printers, Mechatronics.


Допълнителни линкове на Английски език.

About | RepRappable Objects | Community | Help and Support
Builder.jpg


Ако искате да построите RepRap кликенте тук за детайли относно някой от най-популярните дизайни на принтери. Има и раздел "наследство" в края с информация за нашите стари машини, така че можете да проследите развитието на нашия проект.


Последни промени в Уикито