RepRap/nl

From RepRap
Jump to: navigation, search


Welkom op RepRap.org

RepRap is de eerste zichzelf-replicerende machine tot algemeen nut voor de mensheid.

RepRap is een open source desktop 3D printer die in staat is plastic artefacten te printen. Veel onderdelen van een RepRap zijn gemaakt van plastic en een RepRap kan deze onderdelen kopieren. RepRap is een zelf-replicerende machine - een die door iedereen kan worden gebouwd met de juiste materialen en genoeg tijd. Als je een RepRap bezit kun je nuttige dingen maken en je kan natuurlijk een RepRap printen voor vrienden...

RepRap gaat over het kunnen maken van zelf-replicerende machines, en deze ontwerpen vrij te geven voor een ieder die er interesse in heeft. We gebruiken de techniek van 3D printen om dit te bereiken, maar andere manieren en technieken die zich kunnen zelf repliceren kunnen ook worden gepubliceerd.

Reprap.org is een community project, dat betekent dat het vrij staat om de meeste pagina's te editten op deze site. Of nog beter: nieuwe bijdragen te doen. Onze community portal en Nieuwe Ontwikkelingen pagina's beschrijven hoe je kunt meewerken. Gebruik de links hieronder en de links in de linkerkolom om de inhoud van deze site te verkennen. Ook kun je enige content vinden in andere vertalingen.

RepRap wordt beschreven in de video rechts (Engelstalig).

RepRap was de eerste van de goedkope 3D printers, en het RepRap Project stond aan de basis van de open-source 3D printer revolutie. Het is de meest gebruikte 3D printer geworden onder de wereldwijde leden van de Maker Community:

3D-printing-user-chart.png

Bron: Moilanen, J. & Vadén, T.: Manufacturing in motion: first survey on the 3D printing community, Statistical Studies of Peer Production. Hier verkrijgbaar.


Een familie die een RepRap gebruikt om per jaar 20 producten te printen voor in en om het huis (ongeveer 0.02% van de aanwezige producten) kan ongeveer een besparing realiseren tussen de 220 en 1500 euro:

"...the unavoidable conclusion from this study is that the RepRap is an economically attractive investment for the average US household already."

Source: B.T. Wittbrodt et al., Life-cycle economic analysis of distributed manufacturing with open-source 3-D printers, Mechatronics.

<videoflash type="vimeo">5202148</videoflash>


Over RepRap | RepRappable Objecten | Community | Help en support


Bouw een RepRap Machine
Als je nog niet bekend bent met RepRap, begin dan met de Prusa Mendel (als je grote volumes wilt bouwen) of de Huxley (als je een kleine machine wilt).

Prusa Mendel
Prusa Mendel

Full-sized RepRap, gericht op lage kosten en gemakkelijk te krijgen onderdelen


MendelMax
MendelMax

Full-sized RepRap gericht op stevige structuur en gemakkelijk in elkaar te zetten

Wallace
Wallace

Kleinere RepRap, ontworpen met minder onderdelen en minder complex om te bouwen

Originele Mendel
Original Mendel

Het eerste Mendel ontwerp: volledig functioneel, maar ingewikkelder dan latere varianten

RepRapPro Huxley
RepRapPro Mendel


Recent Wiki ChangesLegacy RepRap 3D Printers. Deze ontwerpen zijn vervangen door meer recente exemplaren (dus bouw ze op eigen risico!).
Als je nog niet bekend bent met RepRap, begin dan met de Prusa Mendel (als je grote volumes wilt bouwen) of de Huxley (als je een kleine machine wilt).


De originele Huxley
original Huxley

De Originele Mini RepRap


Darwin
Darwin

De eerste RepRap