Közöségi portál

From RepRap
Revision as of 08:21, 7 March 2013 by Ipinson (talk | contribs) (Dokumentáció)
Jump to: navigation, search


Community | Wiki Administration | Help and support

Közösségi portál

Üdvözöljük a közösségi portálon. Ez az a hely, ahol megtudhatja mi történik a RepRap projekttel. Kapcsolatba léphet RepRap tagokkal, tudomást szerezhet a feladatokról, megoszthat híreket a közelmúlt eseményeiről vagy megismerheti a jelenlegi tevékenységeket a RepRap univerzumban.


Bekapcsolódás

Internet relay chat csatorna

Az internet relay chat (IRC) csatorna #RepRap freenode-ján van egy meglehetősen aktív közösség RepRapper-eknek. Ha konkrét segítségre van szüksége vagy bekapcsolódna az IRC csatornára, ami egy igen jó hely.

Ha nem ismer IRC programot, akkor használhatja böngészőből is. Csak klikkeljen a http://webchat.freenode.net/?channels=reprap linkre és máris rákapcsolódik a csatornára.

Közösségi fórum

A RepRap közösségi fórumon rengeteg információ van az aktuális RepRap közösségi eseményekről. Ez egy jó hely, hogy a RepRapperek kapcsolatba lépjenek vagy együttműködjenek egymással bárhol a világon. Van némi redundancia a fórumon és az IRC-én, de ennek ellenére úgy tűnik működik.

Helyi felhasználói csoportok és Hackerhelyek

Az új RepRappereknek különösen érdekes a RepRap Felhasználói Csoport (RUG) fórum, mert a helyi csoportokat gyűjti. Ha RepRap építéshez keres segítséget, Önnek a legjobb kiindulási pont a RUG fórum vagy a hackerhely.

A RUG wiki oldalakról szerezhetők információk, de elég hiányosak.

Segítség

Fejlesztés

A RepRap projekt közösségi indittatású, segíteni lehet például egy új kiterjesztés készítésével és utána blogolhat vagy posztot készíthet róla a Fejlesztése katalógusban.

A hivatalos szoftver és hardver források a RepRap Sourceforge SVN-en vannak. Ha hibát javítana vagy jelentene a RepRap projekttel kapcsolatban használja a Sourceforge változás követőjét vagy közvetlen kapcsolatba léphet Adrian-nal ha fontos a gyorsabb változtatás, mint ahogyan a változás követővel menne.

Dokumentáció

Bármennyire is fura, a dokumentáció rendezetlen. Lehetséges, hogy már van ötlete a rendbetételére? Hajrá! A mediawiki szabadon szerkeszthető, ha valamilyen gond Berita Terbaru Berita Terkini Berita Hari Ini Berita Terupdate Kumpulan Berita Jasa SEO Murah Jasa SEO Baju Batik Toko Bunga van vagy nem biztos benne hagyan szerkessze az oldalakat válassza a súgó oldalt (bár ez az oldal is elég rendetlen. Úgy tűnik ez a probléma folytonosan előjön.).

A RepRap dokumentációjában szükséges javításokról a RepRapWiki:Wiki Administration portálon talál több információt.

Esetleg ha van egy jó ötlete egy Kollaboratív publikációhoz, akkor a legegyszerűbb, ha IRC-n vagy a fórumokon feldobja az ötletet, hátha mást is érdekel.

Különösen csodálatos lenne, ha a dokumentáció olyan egyszerűvé válna, hogy egy 13 éves gyerek is tudna építeni egy RepRap-et. Nézze meg az oktatás részt!

Támogatás

Adományokkal is segítheti a RepRap Fejlesztési Csapatot.

Blogok és erőforrások

RepRapper Blogs

Közreműködők

  • A Core Team a RepRap közösség aktív tagjai, akik fejlesztik a gépet, a szoftvereit, működtetik a szervert, rendezik és ellenőrzik a dokumentációt.
  • RepRap közreműködők találhatók a Köszönetnyilvánító oldalon is.

További erőforrások