Közöségi portál

From RepRap
(Redirected from Community portal/hu)
Jump to: navigation, search


Community | Wiki Administration | Help and support

Közösségi portál

Üdvözöljük a közösségi portálon. Ez az a hely, ahol megtudhatja mi történik a RepRap projekttel. Kapcsolatba léphet RepRap tagokkal, tudomást szerezhet a feladatokról, megoszthat híreket a közelmúlt eseményeiről vagy megismerheti a jelenlegi tevékenységeket a RepRap univerzumban.


Bekapcsolódás

Internet relay chat csatorna

Az internet relay chat (IRC) csatorna #RepRap freenode-ján van egy meglehetősen aktív közösség RepRapper-eknek. Ha konkrét segítségre van szüksége vagy bekapcsolódna az IRC csatornára, ami egy igen jó hely.

Ha nem ismer IRC programot, akkor használhatja böngészőből is. Csak klikkeljen a http://webchat.freenode.net/?channels=reprap linkre és máris rákapcsolódik a csatornára.

Közösségi fórum

A RepRap közösségi fórumon rengeteg információ van az aktuális RepRap közösségi eseményekről. Ez egy jó hely, hogy a RepRapperek kapcsolatba lépjenek vagy együttműködjenek egymással bárhol a világon. Van némi redundancia a fórumon és az IRC-én, de ennek ellenére úgy tűnik működik.

Helyi felhasználói csoportok és Hackerhelyek

Az új RepRappereknek különösen érdekes a RepRap Felhasználói Csoport (RUG) fórum, mert a helyi csoportokat gyűjti. Ha RepRap építéshez keres segítséget, Önnek a legjobb kiindulási pont a RUG fórum vagy a hackerhely.

A RUG wiki oldalakról szerezhetők információk, de elég hiányosak.

Segítség

Fejlesztés

A RepRap projekt közösségi indittatású, segíteni lehet például egy új kiterjesztés készítésével és utána blogolhat vagy posztot készíthet róla a Fejlesztése katalógusban.

A hivatalos szoftver és hardver források a RepRap Sourceforge SVN-en vannak. Ha hibát javítana vagy jelentene a RepRap projekttel kapcsolatban használja a Sourceforge változás követőjét vagy közvetlen kapcsolatba léphet Adrian-nal ha fontos a gyorsabb változtatás, mint ahogyan a változás követővel menne.

Dokumentáció

Bármennyire is fura, a dokumentáció rendezetlen. Lehetséges, hogy már van ötlete a rendbetételére? Hajrá! A mediawiki szabadon szerkeszthető, ha valamilyen gond van vagy nem biztos benne hagyan szerkessze az oldalakat válassza a súgó oldalt (bár ez az oldal is elég rendetlen. Úgy tűnik ez a probléma folytonosan előjön.).

A RepRap dokumentációjában szükséges javításokról a Wiki Administration portálon talál több információt.

Esetleg ha van egy jó ötlete egy Kollaboratív publikációhoz, akkor a legegyszerűbb, ha IRC-n vagy a fórumokon feldobja az ötletet, hátha mást is érdekel.

Különösen csodálatos lenne, ha a dokumentáció olyan egyszerűvé válna, hogy egy 13 éves gyerek is tudna építeni egy RepRap-et. Nézze meg az oktatás részt!

Támogatás

Adományokkal is segítheti a RepRap Fejlesztési Csapatot.

Blogok és erőforrások

RepRapper Blogs

Közreműködők

  • While there are Admins, we try to not put specific people onto a throne. That means: everybody doing a contribution to this wiki or this project is a contributor. You can look at their activity.

További erőforrások