Mendel/nl

From RepRap
Jump to: navigation, search


Mendel Documentation
De machine rechts is de printer. Hij wordt "Mendel" genoemd naar de Oostenrijkse Augustijnse monnik Mendel, de 'vader' van de genetica. Het is het tweede verbeterde ontwerp van RepRap: het is klein genoeg om op een bureau te passen met genoeg 'print-volume' om grote dingen te maken (zie onderstaande specificaties). De machine kan worden gebouwd met onderdelen uit winkels uit de buurt of online, en onderdelen welke door een RepRap kunnen worden gefabriceerd. - alle zichtbare doorzichtige structurele componenten.

Op de foto, zichtbaar op de computermonitor naast de machine, kun je de RepRap software zien welke gebruikt kan worden om te printen your thing. We publiceren deze software, en de ontwerpen voor de machine gratis - het is allemaal open source(GPL 2). Je moet echter wel wat standaard componenten kopen van... Tja, van wie je ook wilt... de kosten hiervan bedragen ongeveer €400. Het verkrijgen van alle materialen en het bouwen van een dergelijke machine kan misschien wat intimiderend moeilijk lijken/zijn. Deze hoofdstukken van de wiki zijn echter bedoeld om het bouwproces zo helder mogelijk uit te leggen.

Klik bovenstaande "Hoe doe ik ...." verwijzing voor bouw instructies, tips en meer...

Er zijn in de Mendel dokumentatie op verschillende plaatsen instructie video's beschikbaar. Ze zijn ook allemaal verzameld op deze plek.

Voorbeelden van gebouwde Mendels, en hoe eigenaren hun onderdelen hebben betrokken zijn te vinden op Mendel_Source_Logs.

Mendel.jpg

Mendel Specificaties

De specificaties van de machine worden beschreven in onderstaande tabel

Metric US imperial
Fabrikant RepRap (of iedereen die er een wil...)
Model Mendel
Technologie FFF (Fused Filament Fabrication)/Thermoplastisch extrusie
Prijzen van alle materialen €400 $520
Jaarlijkse onderhoud kosten Soms smeren met olie = €5. De printer kan zijn eigen vervangings onderdelen printen tegen materiaal kosten. Soms smeren met olie = $8. De printer kan zijn eigen vervangings onderdelen printen tegen materiaal kosten
Afmetingen 500 mm (W) x 400 mm (D) x 360 mm (H) 20” (W) x 16” (D) x 14” (H)
Gewicht 7.0 kg 15.5 pond
Apparaat Volume 200 mm (W) x 200 mm (D) x 140 mm (H) 8” (W) x 8” (D) x 5.5” (H)
Materialen PLA, HDPE, ABS & meer. Gebruikt ø 3 mm filament. PLA, HDPE, ABS & meer. Gebruikt ø 1/8” filament.
Materiaal Kosten PLA: €22/kg, HDPE: €11/kg, ABS: €17/kg PLA: $14/lb, HDPE: $7/lb, ABS: $10/lb
Snelheid 15.0 cm3 per uur solid (test gedaan met PLA, vergelijkbaar voor andere materialen 0.92 inch3 per uur solid (test gedaan met PLA, vergelijkbaar voor andere materialen)
Nauwkeurigheid Diameter van de spuitmond 0.5 mm, 2 mm minimum detail grootte, 0.1 mm nauwkeurige positionering, laagdikte 0.3 mm Diameter of nozzle 0.020”, 0.080” minimum detail grootte, 0.004" nauwkeurige positionering, laagdikte 0.012”
Finish Fair
Het volume van de te repliceren delen is 1110 cm3 67.7 inches3

(Met de standaard opvul waarden is de 15.0 cm3 per uur 'solide extrusie' snelheid gelijk met een 'bouw' volume snelheid van 19.0 cm3 per uur.)

Mendel vs. Darwin

Mendel is de nieuwste generatie RepRap machine. Mendel is de vervanging van de eerste versie: Darwin. Voor RepRap Version I "Darwin" instructies volg deze verwijzing.

De Mendel RepRap heeft de volgende verbeteringen ten opzichte van de Darwin RepRap:

  • Grotere print afmeting, kleiner machine oppervlak
  • Verbeterde 'constraints' op the z-as zodat vastlopen wordt voorkomen
  • Betere as efficiency
  • Simpelere bouw
  • Capaciteit om gereedschap wisselingen mogelijk te maken (wordt binnenkort beschreven )
  • Lichter en meer verplaatsbaar

De volgende video illustreert de verbeteringen:

<videoflash type="vimeo">6983001|640|480</videoflash>

Voor een vergelijking op data zie dit blog artikel.