About/el

From RepRap
Revision as of 02:53, 6 June 2020 by Glenn (talk | contribs) (+ /el)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to: navigation, search


About | Development | Community | RepRap Machines | Resources | Policy


Κοίταξε τον υπολογιστή σου και φαντάσου να είχες ενα εκτυπωτή τριων διαστάσεων. Αντί να τυπώνεις σε κομματάκια χαρτιού, αυτός το εκτυπωτής τριων διαστάσεων κατασκευάζει πραγματικά, στιβαρά και μηχανικά κομμάτια. Για να πάρεις μια ιδέα πόσο στιβαρά είναι, σκεψου τα τουβλάκια Legο. Μπορείς να φτιάξεις πολλά ενδιαφέροντα πράγματα, αλλα είναι ακόμα πιο ενδιαφέρον οτι μπορείς να φτιάξεις σχεδόν όλα τα κομμάτια από τα οποία αποτελείται ένας εκτυπωτής τριών διαστάσεων. Αυτό θα ήταν ένα μηχάνημα το οποίο μπορεί να αντιγράψει τον εαυτό του.


Η Συνειδητοποίηση

RepRap εφευρέθηκε από τον Adrian Bowyer και η ιδέα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά διαδικτυακά τον Φεβρουάριο του 2004.

Η λέξη RepRap είναι συντομογραφία του Replicating Rapid-prototyper (αντιγραφέας ταχείας πρωτοτυποίησης). Είναι ο πρακτικός αυτοαντιγραφόμενος εκτυπωτής τριων διαστάσεων που εμφανίζεται στο βίντεο στα αριστερά - ενα αυτοαντιγραφόμενο μηχάνημα. Αυτός ο εκτυπωτής τριων διαστάσεων κατασκευάζει κομμάτια σε στρώματα πλαστικού. Αυτή η τεχνολογία υπήρχε πριν το RepRap, αλλά η φθηνότερη μηχανή κόστιζε περίπου €30.000. Επίσης δεν ήταν σχεδιασμένη για να μπορεί να κατασκευάσει τον εαυτό της. Οπότε αυτό που κάνει η ομάδα του RepRap είναι να κατασκευάζει και να δίδει δωρεάν τα σχέδια για μια πολύ φθηνότερη μηχανή με την ταπεινή ικανότητα να του να αντιγράφει τον εαυτό της (τα υλικά κοστίζουν περιπου €350). Με αυτό τον τρόπο είναι προσβάσιμη σε μικρές κοινωνίες στον αναπτυσσόμενο κόσμο και επίσης σε άτομα στον ανεπτυγμένο κόσμο. Ακολουθόντας τις αρχές του Κινήματος Ελεύθερου Λογισμικού, διανέμουμε το μηχάνημα RepRap χωρίς καμια επιβάρυνση σε όλους μέ τη χρήστη της άδειας ανοιχτού λογισμικού (GNU General Public License). Οποότε, εάν έχεις ένα μηχάνημα RepRap μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να φτιάξεις ένα ακόμα και να το δωσεις σε ένα φίλο...

Το RepRap έγινε ευρέως γνωστό έπειτα από μια μεγάλη συνέντευξη τύπου τον Μάρτιο του 2005.


Μηχανή Αυτοαντιγραφής

Εάν δεν μετρήσουμε τις βίδες και τα παξιμάδια η τελευταία έκδοση του RepRap μπορεί να κατασκευάσει το 70% των κομματιών του, τα υπόλοιπα κομμάτια είναι σχεδιασμένα από φθηνά και ευρέως διαθέσιμα υλικά. Ο κύριος στόχος του RepRap είναι να δημιουργησεί και να δώσει ενα μηχανημα κατασκευής χρήσιμων πραγμάτων, το οποίο μεταξύ άλλων δίδει την δυνατότητα στον ιδιοκτήτη του να παράξει φθηνά και έυκολα ένα ακόμα μηχάνημα για κάποιον άλλο.

Για να αυξήθεί το 70%, σε μελλοντικές εκδόσεις του ενα μηχάνημα RepRap θα μπορεί να κατασκευάζει ηλεκτρονικά κυκλώματα - μια τεχνολογία η οποία έχει ήδη αποδειχθεί πειραμματικά - ομως όχι τα ηλεκτρονικα τσιπ (ολοκληρωμένα κυκλώματα). Μετά από αυτό θα ερευνήσουμε το πως θα κατασκευάζει τρανζιστορ (κρυσταλλολυχνία) κλπ.

Adrian Bowyer (αριστερά) και Vik Olliver (δεξιά) με το αρχικό μηχάνημα RepRap, κατασκευασμένος με ένα συμβατικό μηχανημα ταχείας πρωτοτυποποίησης, και το πρώτο ολοκληρωμενο παρεχθέν μηχανημα RepRap, το οποίο κατασκευάστηκε από το RepRap στα αριστερά. Το παραχθέν μηχάνημα κατασκέυασε το πρώτο επιτυχημένο κομμάτι μηχανηματος RepRap στις 14:00 UTC στις 29 Μαίου 2008 στο πανεπιστήμιο του Μπαθ (Bath University) στο Ηνωμένο Βασίλειο, μερικά λεπτά αφότου συναρμολογήθηκε.

Ακαδημαϊκά και Ιστορία

Ακαδημαϊκοί και άλλοι που ψάχνουν για ομότιμα επιθεωρημένα άρθρα για RepRap μπορούν να ξεκινήσουν από αυτό το άρθρο στην Ρομποτική. Η παραπομποή και ο σύνδεσμός είναι:

Για καλύτερη επίγνωση του RepRap ως αυτοαντιγραφέας δείτε:

Έαν ενδιαφέρεστε γαι τα νομικά ζητήματα αυτής της τεχνολογίας, τότε μπορείτε να διαβάσετε αυτό το άρθρο:

If you are interested in how the RepRap can be used to assist in sustainable development see:

Εάν ενδιαφέρεστε για οικονομικά ζητήματα σχετικά με το RepRap δείτε:

Εάν ενδιαφέρεστε για περιβαλλοντικά προτερήματα του RepRap δείτε: If you are interested in the environmental benefits of RepRap see:

Υπάρχει επίσης μια μελέτη για την διάδωση του RepRap και του πληθυσμού:

Για μια ενημερωμένη βιβλιογραφία αναφορά της τεχνολογίας του RepRap δείτε:

Για να αντιγράψετε ολόκληρο το RepRap Blog από την αρχή σαν έαν ατομικό αρχείο PDF κατεβάστε αυτό (41MB; ευχαριστίες στον Gary Hodgson). Οι εικόνες στα παλαιότερα άρθρα του blog δεν λειτουργούν, αλλά βρίσκονται όλες στο αρχείο.

Υπάρχουν πολλές αναφορές, μαθητικά έργα RepRap και θέσεις τα οποία έιναι διαθέσιμα σαν αρχεία PDF από αυτή την σελίδα. Όλα είναι συνδεδεμένα σε σχετικές σελίδες, αλλά ίσως να πρέπει να φτιάξουμε ένα ευρευτήριο. Εως τότε μπορείτε να βρείτε την πλήρη λίστα με αυτα ακολουθώντας τον σύνδεσμο.

Το αρχικό RepRap - Το RepRap Darwin κατασκευάστηκες από τον Andrian Bowyer και τον Ed Sells στο Πανεπιστήμιο του Bath - και βρίσκετε στην συλλογή του Μουσείου Επιστημών του Λονδίνου.

Διαδώστε το

Το λογότυπο του RepRap μπορεί να χρησιμοποιηθεί ελεύθερα (δείτε την άδεια χρήσης στα αριστερά) και τον κωδικό QR:

Reprap-qr-logo-wide.png

Γλωσσάριο

  • RepRap - o. οποιοδήποτε δωρεάν μηχάνημα ταχείας πρωτοτυποποιήσης, το οποίο μπορει να κατασκευάσει ενα σημαντικό αριθμό των κομματιών του (σε πεζά γράμματα reprap).
  • RepStrap - o. οποιοδήποτε δωρεάν μηχάνημα ταχείας πρωτοτυποποίησης, το οποίο δεν μπορει να κατασκευάσει τα κομμάτια του, αλλά έχει σκοπό να φτιάχνει κομμάτια για ένα RepRap.
  • reprapper - o. ένα άτομο το οποίο φτιάχνει ή χρησιμοποιεί RepRaps ή RepStraps.
  • reprapable - ε. ικανό να φτιαχθεί από ένα μηχανημα RepRap.

Δείτε Επίσης

Εκτενέστερο Βίντεο

Εδώ βρίσκετε μια πρόσφατη ομιλία και ερωτήσεις και απαντήσεις από τον Adrian Bowyer σχετικά με το RepRap και τα μηχανήματα αυτοαντιγραφής.